TAGLIATELLE FRUTTI DE LA MARE

Kdo by tušil, že naše první pravé italské těstoviny neochutnáme v jejich domovině, ale o několik kilometrů blíže Atlantiku, konkrétně v...


Kdo by tušil, že naše první pravé italské těstoviny neochutnáme v jejich domovině, ale o několik kilometrů blíže Atlantiku, konkrétně v Portugalsku. Tehdy jsme se totiž vydali, za naší kamarádkou Míšou, která zde byla na studijním pobytu a my si tak nemohli nechat ujít příležitost jí zde navštívit. Jaké bylo překvapení že i v Lisabonu si Míša našla kousek svojí oblíbené Itálie. A to v podobě kamaráda ze studíi. Kamarád se jmenoval Alberto a Míša s ním chodila tančit. Jednou se protančili, až k tomu, že Alberto pozval Míšu na večeři a Míša nás vzala s sebou. 

Na večeři jsme nebyli pozváni pouze my, ale i početná skupina Albertových italských kamarádů. Alberto nám chtěl připravit pravou domácí pizzu, ale bohužel mu nepřálo štěstí a tak ať se snažil jak chtěl, nevzešlo mu těsto. Jeho přátelé ho v tom však nechali, přispěchali mu na pomoc a pustili se do přípravy italských těstovin. My jsme jen zůstali koukat s otevřenou pusou. Šest Italů se pustilo do vaření a byl to opravdový koncert, na jehož závěru jsme se jen museli držet abychom netleskali! Díky Albertově nepovedené pizze jsme totiž objevili lehkost a jednoduchost italských jídlech a vlastně i lásku k italské kuchyni jako takovou. Už bychom se do té Itálie také měli konečně vydat!


Náročnost: Nenáročné

Doba přípravy: 30 minut
  • 10 minut příprava surovin,
  • 10 minut vaření těstovin,
  • 10 minut vaření pokrmu.
Co budete potřebovat (2 porce):
  • 400 g těstovin tagliatelle,
  • 250 g slávek,
  • 2 stroužky česneku,
  • 2 dcl kvalitního suchého bílého vína,
  • hrst sekané petrželky,
  • špetka chilli,
  • kůra z 1/2 bio citrónu,
  • 30 g parmazánu,
  • sůl.

Postup:
  1. Nejprve si očistíme slávky. Slávky přeberte. Oddělte zavřené a otevřené kousky. Zavřené slávky, které mají zničenou lasturu (je v nich díra) vyhoďte. S otevřenými slávkami několikrát poklepejte a pokud se zavřou dejte je k zavřeným slávkám. Ty slávky, které i po poklepání zůstanou otevřené vyhoďte. Zavřené slávky očistěte kartáčkem a odstraňte jim přečnívající vousky, pořádně je propláchněte ledovou vodou a dejte je stranou. 
  2. Na pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje a na něm opečeme na drobno nakrájený česnek. Přidejte nasekanou petrželku, nastrouhanou citrónovou kůru, chilli, sůl a očištěné slávky. Vše zalijte vínem a nechce 5 minut vařit. Slávky se hezky otevřou.
  3. Než se slávky uvaří uvaříme si ve vroucí osolené vodě tagliattele dle návodu. 
  4. Uvařené tagliatelle zamícháme do připravených mušlí a podáváme je posypané parmazánským sýrem.


You Might Also Like

0 komentářů

Flickr Images