PALAČINKA Z ŘEPY

Někdo ji miluje, jiný nenávidí. My jsme jednoznačně v týmu příznivců a tak stále přemýšlíme nad tím, do čeho bychom tu řepu ještě nacpal...


Někdo ji miluje, jiný nenávidí. My jsme jednoznačně v týmu příznivců a tak stále přemýšlíme nad tím, do čeho bychom tu řepu ještě nacpali. Doma ji používáme na milion způsobů a naše touha po řepných pokrmech stále nenalezla konce. Svou barvou dělá jídla atraktivnější než obvykle, nasládlou chutí zvedá jejich potenciál a k tomu všemu je ještě velmi zdravá. Řepa má totiž močopudné účinky, vylučuje sůl z těla, brání kornatění žil, povzbuzuje činnost žaludku a co víc? Podle některých studií dokonce vyvolává optimističtější náladu! No není to důvod zkusit opět z řepy něco uvařit?


Náročnost: Nenáročné

Doba přípravy: 2 hodiny

  • 45 minut vaření řepy,
  • 30 minut chladnutí řepy,
  • 10 minut příprava těsta na palačinky,
  • 20 minut smažení palačinek,
  • 10 minut příprava směsi do palačinek,
  • 5 minut plnění palačinek.
Co budete potřebovat (6 palačinek):

Na těsto:
  • 500 ml mléka,
  • 180 g hladké mouky,
  • 1 červená řepa,
  • 2 snítky tymiánu,
  • 2 vejce,
  • špetka soli.
Dovnitř:
  • 500 g žampionů,
  • 1 šalotka,
  • 150 ml smetany,
  • 20 g parmazánu,
  • hrst petrželky,
  • sůl.
Na vrch: česnekové klíčky a parmazán.

Postup:

  1. Řepu očistíme, oloupeme a do měkka uvaříme ve vodě. Uvařenou řepu, nastrouháme na jemném struhadle a necháme ji zcela vychladnout.
  2. Do větší mísy nebo kastrolku nalijeme mléko, přidáme vejce, nastrouhanou řepu, lístky tymiánu a sůl a vše pořádně promícháme kvedlačkou. Dále přidáme prosátou mouku a opět kvedlačkou pěkně zapracujeme a takto připravenou směs necháme 10 minut odležet.
  3. Mezitím než těsto odleží si připravíme žampionovou směs. Žampiony očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Šalotku nakrájíme na jemno a na oleji ji necháme zesklovatět, poté přidáme nakrájené žampiony a restujeme je než zezlátnou. Když žampiony chytí barvu, ochutíme je solí a pepřem, přelijeme smetanou, přidáme nastrouhaný parmazán, vše promícháme a při mírné teplotě necháme 5 minut probublávat.
  4. Nyní je již těsto odleželé a tak můžeme přistoupit ke smažení palačinek. Sběračku po sběračce je smažíme na rozpáleném oleji zhruba minutu z obou stran a ještě teplé je plníme připravenými žampiony. Hotové palačinky zdobíme česnekovými klíčky a sypeme parmazánem.  



You Might Also Like

0 komentářů

Flickr Images