MÜSLI TYČKY

Když jsme se na konci ledna zúčastnili workshopu Zdeňka Křížka , získali jsme mnoho cenných rad, které nás naučily více využívat vlo...


Když jsme se na konci ledna zúčastnili workshopu Zdeňka Křížka, získali jsme mnoho cenných rad, které nás naučily více využívat vločky v kuchyni a lépe s nimi pracovat. Od workshopu utekly téměř dva měsíce a my si všechny rady vzali k srdci a posupným zkoušením nových receptů si tak vybudovali skvělý arzenál receptů, ve kterých vločky hrají prim. Některé z nich považujeme za vážně zdařilé a proto Vám dnes představujeme první z nich. Jedná se o recept, který nás vnesl zpět do našich školních, kdy müsli tyčky byly obrovským boomem a my tak každou školní svačinu otevírali s velkým přáním, opět nalézt ve svém svačinovém boxíku tuto skvělou energetickou dobrotu. Zavzpomínejte si s námi na mladá školní léta a upečte si müsli tyčky v pohodlí domova. 


Náročnost: Nenáročné

Doba přípravy: 40 minut
  • 5 minut příprava surovin,
  • 10 minut předpečení směsi,
  • 5 minut vaření,
  • 25 minut pečení tyčinek.
Co budete potřebovat (8 kousků):
  • 200 g ovesných vloček,
  • 200 g oříšků dle chuti (naše směs: vlašské, lískové, mandle, pistácie, pekany),
  • 100 g sušeného ovoce dle chuti (naše směs: meruňky, goji),
  • 50 g másla,
  • 4 lžíce medu.
Postup:
  1. Nejprve dáme troubu předehřívat na 160 °C.
  2. Ořechy a sušené ovoce nakrájíme na menší kousky (Není nutné všechno krájet, lískové ořechy klidně nechejte vcelku, vlašské a pekany je však lepší přepůlit), přidáme je k vločkám, promícháme a takto připravenou směs rozprostřeme na pekáček vyložený pečícím papírem. Pekáček vložíme do trouby a směs v ní necháme zezlátnout, trvá to cca 10 minut. Směs v troubě neustále po očku sledujte, každá trouba totiž hřeje jinak a tak je potřeba dát pozor, aby se směs nepřipálila.
  3. Než směs zezlátne, rozpustíme si v menším rendlíku máslo s medem. Jen co začne směs v troubě zlátnout, vyndáme ji a nasypeme ji do rendlíku k tekutému medovému máslu. Vše promícháme a nalijeme zpět na připravený pekáček. Směs na něj pečlivě rovnoměrně rozprostřeme a uhladíme ji tak, aby povrch musli tyček byl co nejvíce kompaktní. Připravený pekáček vrátíme zpět do trouby, teplotu zvýšíme na 180 °C a tyčky pečeme 25 minut.
  4. Upečené müsli tyčky necháme zcela vychladnout, poté je vyndáme z pekáčku a nakrájíme na 8 stejných dílků.


You Might Also Like

4 komentářů

  1. Fúha veľmi zaujímavý recept aj fotky!

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadají výborně. Já před nedávnem dělala datlové tyčinky. Byla to moje raw prvotina :-)
    O všem? Ovšem!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme za pochvalu!

      Datlové tyčky musely být také úžasné!

      Vymazat

Flickr Images