VÁNOČNÍ MASOVÁ POMAZÁNKA

Znáte snad něco lepšího než je doma připravená masová pomazánka na čerstvém měkkém chlebu? Já tedy jen marně přemýšlím nad tím, co mi bě...


Znáte snad něco lepšího než je doma připravená masová pomazánka na čerstvém měkkém chlebu? Já tedy jen marně přemýšlím nad tím, co mi během zimního období více vykouzlí úsměv na tváři, než je právě tato kombinace. Ať už si ji dopřeji k večeři na čerstvém chlebu nebo při posezení u adventního věnce na lehce opečené bagetce, vždy si najdu čas na to, abych si ji jak se patří vychutnal. Má výbornou chuť, je nenáročná na přípravu a je skvělou možností jak prodloužit trvanlivost již upečeného masa. Díky těmto jejím skvělým vlastnostem jsem si ji velice oblíbil a rád ji doma připravuji. Věřím, že nejsem sám, kdo si ji zamiluje a možná Vás nadchne natolik, že se ji rozhodnete i darovat jako jeden z vámi vytvořených jedlých dárků.


Náročnost: Nenáročné

Doba přípravy: 2 hodiny
  • 15 minut příprava
  • 90 minut pečení žeber
  • 15 minut mísení a dochucení

Co budete potřebovat:
  • 500 g vepřových žeber
  • 100 g sádla
  • 2 lžíce hořčice 
  • 1 stroužek česneku
  • 1 menší cibule 
  • sůl
  • pepř

Postup:
  1. Vepřová žebra potřeme hořčicí a dáme péct do vyhřáté trouby na 150 °C po dobu 90 minut.
  2. Upečená žebra obereme a umeleme ve strojku na maso. Umleté maso vložíme do mísy a přidáme k němu, utřený česnek a najemno nakrájenou cibulku.
  3. Nakonec přidáme sádlo a dochutíme solí a pepřem a vše důkladně promícháme.
  4. Pomazánku můžeme buď rovnou konzumovat, nebo ji naplníme do sklenic, které pevně zavíčkujeme a takto uzavřenou pomazánku můžeme uchovávat až jeden měsíc.
  5. Pomazánku servírujeme namazanou na lehce opečené bagetce a dozdobenou brusinkami.

You Might Also Like

0 komentářů

Flickr Images