OVOCNÝ KOMPOT PRO ZIMNÍ VEČERY

Jen co zima začne klepat na dveře, zvýší se frekvence naší konzumace teplých nápojů a opět přijde ta chvíle, kdy oprášíme recept na ovo...


Jen co zima začne klepat na dveře, zvýší se frekvence naší konzumace teplých nápojů a opět přijde ta chvíle, kdy oprášíme recept na ovocný kompot mého dětství. Kompot plný vánočního koření a krásných vzpomínek. Vzpomínek na to jak mi jej dělala maminka před blížícími se Vánoci a na to jak byl mým dobrým společníkem ve chvílích, kdy jsem byla nemocná. Vždy mi zlepší náladu a navodí příjemnou vánoční atmosféru, které není nikdy dost! Pojďte vypustit vánočního ducha do svého příbytku s tímto rendlíkem plným jablek, pomeranče a granátového jablka.


Náročnost: Nenáročné

Doba přípravy: 30 minut
  • 15 minut příprava surovin,
  • 15 minut vaření.
Co budete potřebovat (5 porcí):
  • 3 jablka,
  • 2 pomeranče,
  • 1 granátové jablko,
  • šťáva z 1/2 citrónu,
  • 1 l vody,
  • 50 g medu,
  • 1 celá skořice,
  • 6 hřebíčků.
Postup:
  1. Do většího kastrolu nalijeme vodu.
  2. Jablka očistíme, oloupeme, rozkrojíme, vykrojíme jadřinec a bubáky a takto připravená jablka vložíme do kastrolu.
  3. Pomeranče oloupeme, nakrájíme na kolečka a vložíme do kastrolu.
  4. Přidáme med, šťávu z citrónu a koření a vše dáme na 15 minut vařit.
  5. Než se kompot uvaří, vyndáme z granátového jablka semínka, očistíme je, propláchneme a vložíme do již uvařeného kompotu.
  6. Kompot podáváme ještě teplý.
Také máte ovocné kompoty spojené s Vánocemi?


You Might Also Like

0 komentářů

Flickr Images