GNOCCHI S ŽAMPIONY, ROZMARÝNEM A FETOU

  Myslím, že nejsme jediní, kdo měl celé září zaplavený Facebook fotkami hub. Na houby totiž vyrazil snad každý jejich milovník a možná ...

https://www.facebook.com/neplechanaplechu/?ref=aymt_homepage_panel
 
Myslím, že nejsme jediní, kdo měl celé září zaplavený Facebook fotkami hub. Na houby totiž vyrazil snad každý jejich milovník a možná i ten, který houby příliš nemusí. I my na nich byli, ale narozdíl od většiny populace jsme nenašli ani babku! Co se dá dělat!? I přestože jsme byli trpěliví a houbám dali šanci třikrát, vždy jsme přišli s prázdnou a tak se naše oblíbené gnocchi s hříbky musely obejít bez hříbků. Hříbky jsme nahradili žampiony, přidali fetu a rozmarýn a nakonec si pochutnali ještě lépe, než na původní zamýšlené variantě.

https://www.instagram.com/neplechanaplechu/

Co budete potřebovat (pro 5 osob):
  • 1 kg brambor (nejlépe moučných),
  • 300 g hladké mouky,
  • 2 vejce,
  • 1 kg čerstvých žampionů,
  • 100 ml bílého vína,
  • 3 šalotky,
  • 5 stroužků česneku, 
  • 3 větvičky rozmarýnu,
  • hrst čerstvé petrželky,
  • 200 g fety.
Brambory pečlivě umyjeme a poté je dáme na 15 minut vařit do vroucí osolené vody. Pozor! Brambory nesmíme rozvařit, musí být takové aldente :). Ještě horké, uvařené brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Nastrouhané brambory dejte na hromádku, doprostřed vyklepněte vejce a spolu s moukou rychle vypracujte měkké těsto. Těsto rozdělte na několik částí a z každé části vyválejte váleček, který nakrájejte na malé nočky. Každý noček vytvarujte v rukou do kuličky a vidličkou mírně zplácněte, čím vytvoříte klasický gnocchi tvar. Ve velkém hrnci dejte vařit vodu, osolte ji a gnocchi v ní uvařte. Jen co se odlepí od země, stačí dvě minuty a můžete je z vody vyndat. 

Během přípravy gnocchů si připravte žampionovou směs. Na pánvi nechte na másle zezlátnout jemně nakrájenou šalotku, přidejte utřený česnek a větvičky rozmarýnu. Nechte vše mírně provonět a poté přidejte na plátky nakrájené žampiony. Když jsou hezky orestované zalijte je vínem a nechte chvíli podusit. Přidejte uvařené gnocchi a nechte je pěkně prohřát. Gnocchi podáváme posypané na drobno nakrájenou petrželkou a fetou.

Doba přípravy 1,5 hodiny s náročností 3/5. 

https://www.facebook.com/neplechanaplechu/?ref=aymt_homepage_panel

You Might Also Like

2 komentářů

Flickr Images