ŠPAGETI S DÝNÍ, MANGOLDEM A VLAŠÁKY

    Letos je ta zima nějaká rychlá. Než jsme se nadáli, naší hokkaido spálil mrazík listy a my tak byli nuceni sklidit poslední kousky,...

  
Letos je ta zima nějaká rychlá. Než jsme se nadáli, naší hokkaido spálil mrazík listy a my tak byli nuceni sklidit poslední kousky, které stihla vyplodit. Přišel čas zpracovávání poctivě nashromážděných zásob, a jelikož se pod nimi už lavička opět tíhou prohýbá, stala se dýně hlavním motivem našeho jídelníčku a dost možná i podzimu vůbec. Naštěstí jsme za ty roky, co moje mamka dýně pěstuje, vyzkoušeli nespočet receptů, ze kterých jsme vytřídili své oblíbence a nalezli tak opravdu skvostné kousky. Tak třeba tuhle rychlovku, tu mi máme obzvlášť rádi: hokkaido, podušený mangold, vlašské ořechy a asijské koření. No uznejte, to je přeci láska na první pohled!


Co budete potřebovat:
  • 250 g špaget,
  •  1 malá hokkaido (cca 700 g),
  • 5 listů mangoldu,
  • 150 g vlašských ořechů,
  • 1 velká cibule,
  • 2 stroužky česneku,
  • 1 lžička sušeného zázvoru,
  • šťáva z 1/2 citrónu,
  • sůl,
  • pepř.
Nejprve si dáme vařit špagety dle návodu na obalu a pak začneme připravovat omáčku tak, že dýni očistíme, rozpůlíme, vydlabeme a nakrájíme na menší kousky. Poté si na rozpáleném oleji necháme zesklovatět cibulku, přidáme k ní utřený česnek a na kousky nakrájenou hokkaido. Dýni posypeme zázvorem, osolíme, opepříme, vše promícháme a restujeme, dokud dýně pěkně nezměkne. Trvá to zhruba 10 minut. Dále přidáme několikrát překrájený mangold a mírně jej podusíme. Na závěr přidáme citrónovou šťávu a pokrájené ořechy. Takto připravenou omáčku zamícháme do špaget a můžeme podávat.

Doba přípravy 30 minut s náročností 1/5.  


You Might Also Like

0 komentářů

Flickr Images