PROSTĚ NEJLEPŠÍ PALAČINKY

Palačinky jsou snad první dezert, který jsem se naučila připravovat, a dost možná to bylo také první jídlo, které pod mýma rukama spatři...

https://www.facebook.com/neplechanaplechu/?ref=aymt_homepage_panel

Palačinky jsou snad první dezert, který jsem se naučila připravovat, a dost možná to bylo také první jídlo, které pod mýma rukama spatřilo světlo světa. Vždycky jsem je měla ráda a myslím, že kdybych sečetla to množství, kolik jsem jich za ta léta spořádala, asi bychom se hodně divili. Jsou prostě super a to je důvod proč jsou asi nejčastějším dezertem, který si v restauracích objednávám. Sama jsem už kolikrát přemýšlela nad tím, zda bych neměla náš nepleší recept na palačinky zařadit do naší nepleší sbírky! Na druhou stranu je jejich příprava tak strašně jednoduchá, že mi bylo snad i trapné je sem dávat. Pak mi však František připomenul, jak jsem mu v našich začátcích dělala palačinky tvrdé a vysušené tak, že ani nešly rolovat, pouze se lámaly, a tak jsem usoudila, že bez palačinek by to tady nebylo kompletní. Dnes Vám tedy představuji naše vychytané palačinky s tvarohem, třešněmi a višňovým sirupem a věřím, že i Vám navodím chuť na to, tuto generacemi ozkoušenou dobrotu přichystat.

https://www.instagram.com/neplechanaplechu/

Náročnost: Nenáročné

Doba přípravy: 1 hodina

  • 10 minut příprava těsta,
  • 30 minut odležení těsta,
  • 5 minut příprava náplně (během odležení),
  • 20 minut smažení a plnění palačinek.

Co budete potřebovat (na 10 kusů):

Na těsto:
  • 500 ml mléka,
  • 180 g hladké mouky,
  • 20 g vanilkového cukru,
  • 2 vejce,
  • 5 ml rumu,
  • 1 lžíce citrónové kůry,
  • špetka soli. 
Na něco dovnitř:
Postup:

  1. Do větší mísy nalijeme mléko, přidáme vejce, cukr a sůl a vše pořádně promícháme kvedlačkou. Dále přidáme prosátou mouku a opět kvedlačkou pěkně zapracujeme. Na závěr přimícháme nastrouhanou citrónovou kůru a rum a takto připravenou směs necháme 1/2 hodiny rozležet v lednici. 
  2. Mezitím, než nám těsto odleží si přichystáme náplň do palačinek. Tvaroh dáme do misky, přidáme vanilkový cukr a na kousky nakrájené vypeckované třešně a vše důkladně promícháme, aby byly suroviny rovnoměrně rozprostřeny.
  3. Na těžké pánvi smažíme na rozpáleném oleji palačinky sběračku po sběračce zhruba minutu z obou stran a ještě teplé je plníme tvarohem s cukrem a třešněmi a na závěr je můžeme dle chuti polít syrobem.
https://www.facebook.com/neplechanaplechu/?ref=aymt_homepage_panel

You Might Also Like

2 komentářů

  1. Nádhera. Vůbec to není trapné, palačinky neumí připravit každý. Přeji prima dny, M.

    OdpovědětVymazat
  2. Mňam, super tip na recept :)

    http://ladylenna.blog

    OdpovědětVymazat

Flickr Images