BABY PAVLOVA

Kdo ji zná, zajisté ji propadl, kdo ji nezná propadne ji hned jak ji ochutná. Tato lahodná cukrová pusinka s vnitřkem připomínajícím mar...

https://www.facebook.com/neplechanaplechu/

Kdo ji zná, zajisté ji propadl, kdo ji nezná propadne ji hned jak ji ochutná. Tato lahodná cukrová pusinka s vnitřkem připomínajícím marshmalouw dostane prostě každého! 

Pokud jste příznivci jednoduchých, rychlých a hříšně dobrých dezertů, jste tu na správném místě. Pavlova je totiž přesně tím dezertem, který se naučíte během chvilky a který si zamilujete již po prvním ochutnání. Náhoda dala vzniknout ne jednomu legendárnímu receptu a věřte nebo ne, pavlova je jedním z nich. Kdyby totiž jednou jeden nešikovný kuchař omylem do těsta na pusinky nenalil ocet, asi bychom nikdy tento tradiční novozélandský dezert neochutnali! Takže třikrát sláva nešikům jako jsme my dva!

https://www.facebook.com/neplechanaplechu/

Náročnost: Nenáročné

Doba přípravy: 1 hodina 25 minut
  • 15 minut příprava těsta,
  • 10 minut příprava pavlov na plech, 
  • 45 minut pečení,
  • 15 minut zdobení.
Co budete potřebovat (cca 20 ks):
  • 4 bílky,
  • 240 g cukru krupice,
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu,
  • 1 lžička vinného octa,
  • 300 ml smetany na šlehání,
  • ovoce dle chuti na dozdobení.
Postup:
  1. Nejprve si upravíme krupicový cukr tak, aby byl jemnější než krupicový a zároveň hrubší, než práškový. Docílíme toho tak, že jej krátce rozmixujeme ve foodprocesoru nebo za pomoci tyčového mixéru. 
  2. Troubu dejte předehřívat na 150 °C.
  3. Bílky vložíme do větší nádoby a začneme je šlehat na střední rychlost (Nejjednodušší je použít kuchyňského robota, ale pokud jej nevlastníte nezoufejte, i s ručním metličkovým mixérem dosáhnete dobrého výsledku.). Když bílky začnou tvořit sníh, přidáváme po lžících připravený cukr a postupně jej pečlivě zašleháváme. Po zašlehání všeho cukru zvyšte otáčky na nejvyšší rychlost a šlehejte ještě alespoň 10 minut. Šlehání je totiž na přípravě pavlov tou nejdůležitější částí. Dobře ušlehaný sníh poznáte tak, že po vytažení metel tvoří vysoké rovné špičky. Nyní už můžeme zašlehat do sněhu škrob a na závěr i vinný ocet, ten zašlehejte velmi jemně.
  4. Sníh přendáme do zdobícího sáčku s indiánovou nebo hvězdicovou trubičkou a pomocí sáčku jej nastříkáme na plech vyložený pečícím papírem. Děláme cca 5 cm velké a 2 cm vysoké větrníky s malým důlkem uprostřed. 
  5. Plech vložíme do trouby, teplotu ihned snížíme na 120 °C a sušíme je 45 minut. 
  6. Upečené skořápky vyndáme z trouby a necháme je zcela vychladnout. Vychladlé skořápky plníme šlehanou šlehačkou a zdobíme je nejrůznějším ovocem a lísky máty.
https://www.facebook.com/neplechanaplechu/

You Might Also Like

2 komentářů

  1. Ja som pavlovu tortu ešte nikdy neskušala a mám pocit, že ani nejedla. No tieto mini tortičky vyzeraju na zjedenie a je to fakt výborný nápad.
    Štýl ženy

    OdpovědětVymazat

Flickr Images