SANDTNERKOVSKÁ VÝZVA 87: MYSLIVECKÁ PEČENĚ

Frantu už přestaly bavit ty děsně zdravé recepty bez masa a co čert nechtěl, prostě se šprajcnul, že nic nebude dělat, dokud neuvidí mas...

https://www.facebook.com/neplechanaplechu/

Frantu už přestaly bavit ty děsně zdravé recepty bez masa a co čert nechtěl, prostě se šprajcnul, že nic nebude dělat, dokud neuvidí maso! Sednul si do kouta a jako malej kluk čekal, co se bude dít! Pomyšlení na maso však v tomto horku nemám, ale šprajcnutej Franta stále seděl a čekal! V minutě vznikl boj o nedělní oběd a když Franta přišel s tím, že se na blogu již dva měsíce neobjevilo maso, začala jsem se bát o výsledek. Žádný úhybný manévr mi nepomohl. Franta chtěl maso a dokud jsem z mrazáku nevytáhla pořádný kus býka, nebyla s ním řeč. Boj samozřejmě skončil mou prohrou a tak Vám v rámci další Sandtnerkovské výzvy přinášíme falešnou svíčkovou v podobě myslivecké pečeně. Ale nebojte! Není to tak těžké jídlo jak se na první pohle může zdát! 

Co budete potřebovat (5 osob):
  • 750 g hovězího masa,
  • kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel),
  • 50 g slaniny,
  • 60 g másla,
  • 80 g cibule,
  • 1/16 l bílého vína, 
  • 10 g cukru,
  • 20 g mouky,
  • 1/2 kyselé okurky,
  • 5 g kaparů,
  • 1 sardelka,
  • bobkový list, 
  • tymián,
  • 2 zrnka nového koření,
  • 4 zrnka pepře,
  • citrónová šťáva i kůra,
  • špetka kmínu,
  • zelená petržel,
  • sůl.
Recept podle Sandtnerky:
V kastrole na rozpáleném másle si usmažíme do červena na kolečka nakrájenou mrkev, petržel, celer a cibuli, načež vše zalijeme vodou, přidáme zrnka pepře, nového koření, bobkový list, tymián. Do toho vložíme hovězí maso, jenž jsme dříve lehce oprali, naklepali, osolili a prostrkali na klínky nakrájenou slaninou. Maso přiklopíme poklicí a dusíme v troubě při mírném ohni do měkka. Mezi dušením maso obrátíme a poléváme šťávou. Pak zamícháme do procezené omáčky sekanou a oloupanou, na másle usmaženou kyselou okurku, rozsekané kapari, strouhanou šalotku, drobně usekanou citrónovou kůru, zelenou petrželku, očištěnou sekanou sardelku, málo kmínu a omáčku nalijeme na nakrájené maso.
Na receptu jsme tentokrát nic neměnili.
Doba přípravy 4 hodiny (většinu zabere pečení u kterého člověk nemusí být) s náročností 3/5.

https://www.facebook.com/neplechanaplechu/

You Might Also Like

0 komentářů

Flickr Images