SANDTNERKOVSKÁ VÝZVA 87: MYSLIVECKÁ PEČENĚ

Frantu už přestaly bavit ty děsně zdravé recepty bez masa a co čert nechtěl, prostě se šprajcnul, že nic nebude dělat, dokud neuvidí mas...

https://www.facebook.com/neplechanaplechu/

Frantu už přestaly bavit ty děsně zdravé recepty bez masa a co čert nechtěl, prostě se šprajcnul, že nic nebude dělat, dokud neuvidí maso! Sednul si do kouta a jako malej kluk čekal, co se bude dít! Pomyšlení na maso však v tomto horku nemám, ale šprajcnutej Franta stále seděl a čekal! V minutě vznikl boj o nedělní oběd a když Franta přišel s tím, že se na blogu již dva měsíce neobjevilo maso, začala jsem se bát o výsledek. Žádný úhybný manévr mi nepomohl. Franta chtěl maso a dokud jsem z mrazáku nevytáhla pořádný kus býka, nebyla s ním řeč. Boj samozřejmě skončil mou prohrou a tak Vám v rámci další Sandtnerkovské výzvy přinášíme falešnou svíčkovou v podobě myslivecké pečeně. Ale nebojte! Není to tak těžké jídlo jak se na první pohle může zdát! 

Co budete potřebovat (5 osob):
  • 750 g hovězího masa,
  • kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel),
  • 50 g slaniny,
  • 60 g másla,
  • 80 g cibule,
  • 1/16 l bílého vína, 
  • 10 g cukru,
  • 20 g mouky,
  • 1/2 kyselé okurky,
  • 5 g kaparů,
  • 1 sardelka,
  • bobkový list, 
  • tymián,
  • 2 zrnka nového koření,
  • 4 zrnka pepře,
  • citrónová šťáva i kůra,
  • špetka kmínu,
  • zelená petržel,
  • sůl.
Recept podle Sandtnerky:
V kastrole na rozpáleném másle si usmažíme do červena na kolečka nakrájenou mrkev, petržel, celer a cibuli, načež vše zalijeme vodou, přidáme zrnka pepře, nového koření, bobkový list, tymián. Do toho vložíme hovězí maso, jenž jsme dříve lehce oprali, naklepali, osolili a prostrkali na klínky nakrájenou slaninou. Maso přiklopíme poklicí a dusíme v troubě při mírném ohni do měkka. Mezi dušením maso obrátíme a poléváme šťávou. Pak zamícháme do procezené omáčky sekanou a oloupanou, na másle usmaženou kyselou okurku, rozsekané kapari, strouhanou šalotku, drobně usekanou citrónovou kůru, zelenou petrželku, očištěnou sekanou sardelku, málo kmínu a omáčku nalijeme na nakrájené maso.
Na receptu jsme tentokrát nic neměnili.
Doba přípravy 4 hodiny (většinu zabere pečení u kterého člověk nemusí být) s náročností 3/5.

https://www.facebook.com/neplechanaplechu/

You Might Also Like

2 komentářů

  1. Máš můj nehynoucí obdiv k lidem, kteří umí takhle vařit. :) Já jsem v kuchyni nemožná, takže se spíš jen kochám, než že bych si chodila pro recepty, ale odšprajcnutej Franta se musí oblizovat za ušima.
    Měj se krásně a... co se přeje kuchařkám? Ať ti to peče? :))

    OdpovědětVymazat

Flickr Images