GRILOVACÍ SPECIÁL 3: LETNÍ SALÁT S HERMELÍNEM

Musím říci, že tak nějak nechápu ty ženy, které tvrdí, že by mohly být těhotné pořád. Já jsem tak strašně ráda, že už je to těhotenství ...

https://www.facebook.com/neplechanaplechu/

Musím říci, že tak nějak nechápu ty ženy, které tvrdí, že by mohly být těhotné pořád. Já jsem tak strašně ráda, že už je to těhotenství za mnou! Sama skutečnost, že v člověku vzniká nový život je sice úžasná, ale ta fyzická změna a výkyvy, které s sebou nese, mě moc nepřesvědčují o tom, že je těhotenství nejkrásnějším obdobím ženy. A proč o tom vlastně píšu? Než jsem otěhotněla, nikdy by mě nenapadlo, že ta koňská dávka hormonů, která s tělem v době těhotenství tak strašně cloumá, postihne můj mozek na tolik, že zrovna já se budu vyhýbat svým oblíbeným pokrmům, které jsou pro nastávající matky, dle různých mamkovských diskůzí, "tak strašně nebezpečné." U mě bylo přeci naprosto nepřijatelné, že já, která si klepala na čelo, když mé těhotné kamarádky nejedly zrající sýry, abych je nejedla taky! No a světe div se! Melounek, který na mě zevnitř mého obřího břicha klepal, mi pobláznil mozek natolik, že jsem mnohým potravinám dala na dlouhým 9 měsíců nazdar. Teď, když už je to všechno zamnou, mohu říci, že nejsem zrovna dvakrát pyšná na to, že i já podlehla tomuto trendu opatrnosti. Vždyť to riziko je tak strašně zanedbatelné! Příště už budu moudřejší a hermelíny se budu ládovat dle potřeby. Třeba tak jak dneska při naší další přípravě na další díl grilovacího speciálu. Já ty zrající sýry tak strašně miluju!

https://www.facebook.com/neplechanaplechu/

Co budete potřebovat:
  • 1 velký hermelín (např. Sedlčanský tuplák),
  • salát little jam,
  • 1 řepa i s listy,
  • hrst vlašských ořechů,
  • 1 snítka saturejky,
  • 1 snítka yzopu,
  • olivový olej,
  • balzamico,
  • sůl,
  • pepř.
Jako první je potřeba uvařit řepu. Uvařenou řepu očistíme a nakrájíme na plátky, které dáme na 10 minut na gril. Saturejku a yzop opláchneme a nakrájíme na menší kousky a dáme je na spod i na vrch hermelínu. Hermelín zabalíme do alobalu a šoupneme ho také na cca 10 minut na gril. Než se nám řepa a hermelín ugriluje (musí se nafouknout), připravíme si salát. Little jam a listy řepy omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Do menší misky nebo hrnečku si nalijeme olivový olej a balzamiko. Přidáme sůl a pepř a takto připravenou zálivku promícháme a nalijeme na salát. Ogrilovanou řepu nakrájíme na menší kousky a přidáme na salát. Dále na něj nasypeme ořechy a na závěr na něj položíme ugrilovaný hermelín. 
Doba přípravy 20 minut + vaření řepy. Náročnost 1/5. 

https://www.facebook.com/neplechanaplechu/

You Might Also Like

1 komentářů

  1. Nádherný blog, krásne fotky, zaujímavé čítanie, super recepty. Rada sem opäť zavítam.

    OdpovědětVymazat

Flickr Images