JAHODOVÝ CHLEBÍK S MANDLEMI

Jahodová sezóna je tady! Sláva! Konečně nastalo to nejsladší období v roce a my jej bereme obzvlášť zodpovědně. Pravidelně opečováváme n...

https://www.facebook.com/neplechanaplechu/?ref=bookmarks

Jahodová sezóna je tady! Sláva! Konečně nastalo to nejsladší období v roce a my jej bereme obzvlášť zodpovědně. Pravidelně opečováváme naši jahodovou zahrádku a vlastním tělem ji chráníme před nájezdem slimáků a náletem špačků. I přestože se snažíme špačky pravidelně plašit a slimáky řádně solíme (Ano, jsme zlý a půjdeme do slimáčího pekla!), stejně občas příjdeme pozdě. Proto nyní jahody sklízíme třikrát denně, a i přestože jsme jimi již zavaleni, radši budeme jíst pouze toto sladké ovoce, než abychom je nechali na pospas nezvaným hostům. Jak je tedy zřejmé, o jahodové recepty u nás není nouze a tak Vám dnes z našeho neplešího receptáře nabízíme jeden opravdový jahodový skvost, jahodový dortík. 

https://www.facebook.com/neplechanaplechu/?ref=bookmarks

Co budete potřebovat:
  • 200 g jahod,
  • 160 g hladké mouky,
  • 140 g másla,
  • 120 g cukru krupice,
  • 20 ml mléka,
  • 2 vejce,
  • 1 saček kypřícího prášku,
  • 70 g mandlí. 
Jahody očistíme a nakrájíme na velké kousky. V míse utřeme máslo s cukrem, tak aby vznikla světlá pěna a postupně přidáme obě vejce. V druhé míse smícháme mouku s kypřícím přáškem a na jemno nasekanými oloupanými mandlemi. Moukovou směs zamícháme do krémové směsi a když vznikne kompaktní těsto, jemně do něj zamícháme jahody. Těsto nalijeme do máslem vymazané a moukou vysypané formy na biskupský chlebíček a dáme jej péct na 50 minut do trouby vyhřáté na 160 °C. 

Doba přípravy 1 h 15 minut s náročností 2/5.
https://www.facebook.com/neplechanaplechu/?ref=bookmarks

You Might Also Like

1 komentářů

  1. Chtěla bych být zavalena jahodami - letos jen dvě misky a dost - nechtělo se jim plodit dál. Jahodový dortík vypadá úžasně. Krásné léto. Iva

    OdpovědětVymazat

Flickr Images