JARNÍ ZOB

Jaro s sebou přináší každý rok jednu nemilou povinnost, sečení trávníku, na které se tak strašně netěším! Než se však na ten náš proros...

https://www.facebook.com/neplechanaplechu/?fref=ts

Jaro s sebou přináší každý rok jednu nemilou povinnost, sečení trávníku, na které se tak strašně netěším! Než se však na ten náš prorostlý prales vrhnu, nastupuje Markétka a vybírá z trávníku sedmikrásky, popenec, pampelišky a kopřivy. Říkám si, proč to asi dělá? Na druhou stranu však nemám moc času se nad tím zamýšlet a chtě nechtě, začínám se přes zarostlou zahradu prokousávat sekačkou, abych z ní udělat anglický pažit. Když už začínal být čas na večeři, před očima se mi začaly míhat myšlenky na vepřovou pečeni a vychlazené pivo. Markétka však představu o večeři měla naprosto jinou a já hned při prvním pohledu na svůj obědový talíř zjistil, na co to ta moje manželka na zahradě trhala jarní květy. Celkem mě překvapilo, co vše dobrého ta naše zahrada nabízí! Víte to i vy?

https://www.facebook.com/neplechanaplechu/?fref=ts

Co budete potřebovat:
  • Chřest,
  • pesto z medvěda,
  • meduňka,
  • mladá poupata z pampelišky,
  • květy popence, 
  • sedmikrásky,
  • pažitka,
  • parmazán.
Chřest uvaříme ve vroucí osolené vodě na cca 6 minut. Bokem si připravíme salátek z jarních bylinek (meduňka, pampeliška, popenec a sedmikráska) a vše naskládáme na talíř, přidáme slzičky pesta z medvědího česneku, stonky pažitky a hobliny parmazánu.

Doba přípravy 15 minut s náročností 0/5.

https://www.facebook.com/neplechanaplechu/?fref=ts

You Might Also Like

0 komentářů

Flickr Images