ZELENINOVÁ SLAST

Fenykl, ten nás vážně baví! Vypadá děsně roztomile, je tělu prospěšný a neuvěřitelně chutný. Jeho úprava je navíc velmi snadná a tak s ...


Fenykl, ten nás vážně baví! Vypadá děsně roztomile, je tělu prospěšný a neuvěřitelně chutný. Jeho úprava je navíc velmi snadná a tak s ním lze při troše fantazie vykouzlit doslova nebe na talíři. Díky tomu, že heslo "v jednoduchosti je krása" platí snad vždy a všude, platí dnes i pro naši kuchyni! Je už jen na Vás zda tento zeleninový pokrm budete považovat za předkrm nebo za lehkou večeři, v obou případech se však jedná o skvělou volbu, jak potěšit vaše chuťové buňky.

 
Co budete potřebovat (na 4 porce porce):
  • 6 mrkví,
  • 8 hráškových lusků,
  • 1 fenykl,
  • 1 granátové jablko,
  • 50 g parmazánu,
  • máslo,
  • třtinový cukr,
  • balzamiko z granátového jablka,
  • sůl,
  • pepř.
Fenykl si očistíme (oloupeme oschlé vršky jako u cibule, ořízneme zelenou část) a dáme ho vařit do osolené vody. Očištěnou mrkev nakrájíme podélně na půlky, na másle ji orestujeme a mírně pocukrujeme, aby příjemně zkaramelizovala. Uvařený fenykl nakrájíme na měsíčky, vložíme ho do malé zapékací misky, na každý kousek nasypeme nastrouhaný parmazán a dáme na 10 minut zapéct do trouby na 160 °C. Než se nám fenykl zapeče, dáme si do vody vařit hrášek. Připravenou zeleninu naskládáme na talíř, dle chuti ji osolíme, opepříme a dozdobíme zrníčky z granátového jablka a oblíbeným balzamikem.

Doba přípravy 30 minut s náročností 1/5.


You Might Also Like

1 komentářů

Flickr Images