MLÉČNÁ RÝŽOVÁ KAŠE S KOKOSEM

Březen je měsícem, kdy pravidelně opouštíme naše hnízdo a balíme se na daleké cesty . Když jsem však loni krátce po našem návratu ze Si...


Březen je měsícem, kdy pravidelně opouštíme naše hnízdo a balíme se na daleké cesty. Když jsem však loni krátce po našem návratu ze Singapuru vletěla rovnýma nohama do požehnaného stavu, bylo mi jasné, že mé touhy po poznávání dálek budou na pěkně dlouho zapovězeny. Nyní tedy mohu jen smutně koukat na opuštěné kufry na skříni a pocit daleké dovolené si navodit alespoň přípravou nějakého dobrého jídla s exotickým nádechem. Ty dnešní jsem uspokojila rýžovou kaší s kokosovým mlékem, které na exotické kuchyni miluji snad ze všeho nejvíce a doufám, že mi tato pořádná várka kokosu alespoň na pár dní mou touhu zažene


Co budete potřebovat (pro 4 osoby):
  • 400 g rýže,
  • 1 - 1,25 l mléka,
  • 250 ml kokosového mléka,
  • 100 g cukru krupice,
  • kakao,
  • kokos,
  • máslo,
  • sůl. 
Rýži propláchneme ve studené vodě, dáme ji do hrnce s 1/4 l mléka a necháme půl hodiny odstát. Přidáme špetku soli a poté ji vaříme na mírném ohni cca 1,5 hodiny a občas ji promícháme, aby se nepřichytila a nepřipálila. V průběhu vaření doléváme mléko, aby byla rýže stále potopená. Zhruba v polovině vaření přidáme 150 g cukru a 150 ml kokosového mléka. Zbytek kokosového mléka přilijeme až těsně před koncem vaření. Kaši podáváme pocukrovanou a posypanou kakaem. Dle chuti přidáme máslo a nastrouhaný kokosový ořech.


You Might Also Like

3 komentářů

  1. Vypadá skvěle. Užívejte si mateřství plnými doušky...je to to nejkrásnější cestování ☺
    Hezké dny Vám i Štěpánkovi.
    Mimo jiné, moje dcera si jednou strašně moc přeje Žofii, jméno neobvykle krásné.
    M.

    OdpovědětVymazat
  2. Ten cukr bych klidně i vynechala, ale jinak super :)

    OdpovědětVymazat

Flickr Images