VÁNOČNÍ SPECIÁL NEPLECHY NA PLECHU

Foto by Barbora Bistiak Do Vánoc zbývá pouhých 12 dní a jelikož máme napilno, brodíme se haldou perníčků, sušenek, vánočního cukroví ...

Foto by Barbora Bistiak
Do Vánoc zbývá pouhých 12 dní a jelikož máme napilno, brodíme se haldou perníčků, sušenek, vánočního cukroví a kandovaného ovoce. Bez pečení si totiž tyto závěrečné svátky roku snad ani nedokážeme představit! Dobrovolně jsme tedy náš obvyklý denní režim vyměnili za kuchyňský maraton a po týdnu cukrařiny začínáme doufat, že nám to do 24. vydrží. Věříme, že i vy jste na tom podobně!.. Vyvádět neplechu v kuchyni nás baví a jakmile se jedná o Vánoce, platí to dvojnásob. Proto jsme si pro Vás připravili velký Vánoční speciál, ve kterém se objeví nejen tradiční recepty na vánoční cukroví, domácí souboj o nejlepší perníkovou chaloupku, ale prostě vše co k těmto svátkům neodmyslitelně patří. Vše si upečeme z poctivých surovin, stejně jako naše babičky a zavzpomínáme tak na klasické české Vánoce plné krásných českých tradic. Budou to pěkně vypečené Vánoce!


Když se zpětně podívám na těch pár dní pečení, které jsou již za námi, nedá mi si nevzpomenout na mou babičku a na to, jak jsme spolu s ní a mojí mamkou pekli Vánoce. Plechy lítaly jeden za druhým a krabice se plnily nesčetným množstvím cukrovinek podle paní Sandtnerové. Vždy jsme toho měli tolik, že se cukroví jedlo až do Velikonoc a lezlo nám snad i ušima. Nyní už s pečením tolik neblázníme, pro nás pečeme jen tolik cukroví kolik jsme ho shopni sníst, a tak si z každoročního pečení s babičkou odnáším alespoň ten pocit nutnosti dodržovat tradice. Které to jsou? To se všechno dozvíte v následujících článcích našeho Vánočního speciálu. 

You Might Also Like

0 komentářů

Flickr Images