VANILKOVÉ ROHLÍČKY

  Člověk by snad ani nevěřil, že se po 8mi letech vztahu může ještě dozvědět o své drahé polovičce něco, co doposud nevěděl. Osobně jsem s...

 

Člověk by snad ani nevěřil, že se po 8mi letech vztahu může ještě dozvědět o své drahé polovičce něco, co doposud nevěděl. Osobně jsem si myslela, že Franta je natolik průhlednej, že už o něm vím naprosto všechno, ale očividně to tak není. Přiznávám, že ve většině případů jsou to jen blbosti, ale i některé ty blbosti jsou zajímavé. Hlavně tedy pro mě! Na jednu takovou zajímavou blbinu jsme dnes narazili při přemýšlení o tom, co Vám napíšeme do tohoto článku.. Franta nemá rád vanilkové rohlíčky a já to netušila! Kdo by to byl taky tušil, když v něm stejně nakonec všechny zmizí než se člověk naděje a rozhodně to není poslední cukroví, které na talíři zůstává. Navíc já jsem vždycky žila v tom, že vanilkové rohlíčky jsou jedním z nejlahodnějších cukroví, a tak je jednoduše má rád každý, ale to jsem se pěkně zmýlila. Osobně si myslím, že moje vanilkové rohlíčky jsou neodolatelné a stejně jako každý rok i letos zmízí jako první.



Co budete potřebovat (na cca 85 rohlíčků):
  • 140 g hladké mouky, 
  • špetka soli,  
  • 50 g mletých mandlí, 
  • 40 g moučkového cukru, 
  • 90 g másla, 
  • moučkový cukr na obalování s pravou vanilkou.
Na vál prosyjte mouku se špetkou soli, přidejte mleté mandle, cukr a pokrájené máslo. Zpracujte v hladké těsto a nechtě do druhého dne odpočívat v chladnu. Druhý den vypracujte z těsta buclaté rohlíčky, které klaďte na pečícím papírem vystlaný plech a pečte je v troubě předehřáté na 160 °C do zlatova. Ještě teplé je vysypejte do mísy s vanilkovým cukrem a pěkně je obalte.

Doba přípravy 1 hodina + 24 h na odležení těsta. S náročností 2/5.
 

You Might Also Like

1 komentářů

  1. Nedivím se, taky je mám moc ráda.... akorát já místo oříšků dávám mletá slunečnicová semínka :)

    OdpovědětVymazat

Flickr Images