SANDTNERKOVSKÁ VÝZVA 51: KOPROVÁ OMÁČKA

Rychlá, chutná a jednoduchá. Taková je jedna z nejklasičtějších českých omáček: koprová omáčka. Mnohým z nás ji znechutila školní jídel...



Rychlá, chutná a jednoduchá. Taková je jedna z nejklasičtějších českých omáček: koprová omáčka. Mnohým z nás ji znechutila školní jídelna, ale jsou i tací, kteří se nenechali odradit a koprovku mají rádi stále. My mezi ně bezesporu patříme a proto Vám ji z chutí přinášíme v nedělní Sandtnerkovské výzvě.



Co budete potřebovat (5 osob):
  • 20 g másla,
  • 30 g mouky,
  • sůl,
  • kopr,
  • 10 g cukru,
  • 1/16 litru octa,
  • 3 lžíce kyselé husté smetany,
  • 1 žloutek 
Recept podle Sandtnerky:
Z másla a mouky připravíme světle žlutou jíšku, zředíme ji vývarem a povaříme. Přidáme opraný, nasekaný kopr, podle chuti osladíme, osolíme, okyselíme a před podáváním zamícháme do omáčky ve smetaně zašlehaný žloutek.

Kopračku děláme běžně trochu jinak, ale dnes jsme chtěli klasiku a tak jsme postupovali podle receptu, jediné co jsme si neodpustili, tak jsme na závěr přidali do omáčky celá vejce, která máme tak rádi. Omáčku jsme podávali s domácím houskovým knedlíkem.

Doba přípravy 35 minut s náročností 1/5. 

You Might Also Like

2 komentářů

Flickr Images