NAŠE ČESKÉ SMAŽENKY

Pracovní týden bývá někdy velmi hektický a tak nezbývá čas na velké vyváření. Proto milujeme jednoduché variace, které nás skvěle zasytí ...



Pracovní týden bývá někdy velmi hektický a tak nezbývá čas na velké vyváření. Proto milujeme jednoduché variace, které nás skvěle zasytí a přitom i potěší náš mlsný žaludek. Právě tyto dny se skvěle hodí k přípravě jednoduchých smaženek, jenž do českého seznamu večeří neodmyslitelně patří a tak i tady u nás na blogu mají své čestné místo.
Co budete potřebovat (na 8 chlebů):
  • Domácí chléb se lněným semínkem,
  • 6 vajec,
  • plnotučná hořčice,
  • 8 kyselých okurek,
  • 3 červené cibule,
  • 2 rajčata,
  • hrst petržele,
  • pepř,
  • sůl.
Chléb, který jsme si v minulých dnech upekli v domácí pekárně (700 g mouky (550), 2 lžíce soli, 1 lžíce cukru, sáček sušeného droždí, 550 ml vody, 40 g lněného semínka) nakrájíme na 1 cm vysoké plátky. V míse si rozkvedláme vejce, přidáme sůl, pepř a drobně nasekanou petrželku. Ze směsi usmažíme na pánvi 8 vaječných smaženek. Každou zvlášť a z obou stran. Chleby natřeme hořčicí a poklademe na ně smaženky, které vyplníme na struhadle nastrouhanou okurkou, na drobno nakrájenou cibulí a plátky rajčete.

Doba přípravy 30 minut s náročnosti 1/5.

You Might Also Like

1 komentářů

Flickr Images