JAK VYUŽÍT ODKROJKY Z BUCHTY

Plýtvání s potravinami je hřích a tak by člověk vždy měl při vaření myslet na to, aby nic nepřišlo v niveč! Když jsem tedy minulý týden ...


Plýtvání s potravinami je hřích a tak by člověk vždy měl při vaření myslet na to, aby nic nepřišlo v niveč! Když jsem tedy minulý týden pekla pro jednu paní minidortíky, zbylo mi spousta odkrojků, které by se sice snědli na zob, ale proč je nevyužít nějak lépe?
 

Co budete potřebovat:
  • odkrojky z buchty nebo dortového korpusu,
  • 60 g másla,
  • 1 vanička tvarohu,
  • 2 vajíčka,
  • džem,
  • jahody.

Čokoládové odkrojky z korpusu jsem rozdrolila a spolu s trochou másla z této drobenice vypracovala hladké těsto. Olejem vytřela mufinovou formu a vymačkala do ní těsto jako košíčky. Vedle jsem si připravila tvaroh utřený se žloutkem a zapracovala do něj tuhý sníh s bílků. Směsí jsem košíčky naplnila a vložila do trouby vyhřáté na 160 °C. Pekla jsem je zhruba 15 minut. Na upečené košíčky jsem dala lžičku marmelády a nakrojila čerstvou jahody. 
Doba přípravy 45 minut s náročností 2/5. Množství vydá cca na 10 košíčků.


You Might Also Like

2 komentářů

  1. Toto je naozaj inšpirativný a užitočný tip! :)

    Pokiaľ chceš na mojom blogu prebieha jarná giveaway o parfém a ine takže ak chceš budem rada ak sa zapojíš :) http://fashion-paradis.blogspot.sk/2016/04/jarna-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  2. Tak tohle by mě vážně nenapdalo! :) Hned to sdělím mamce a také vyzkoušíme. :)
    Vypadá to vážně hezky.
    DENYII

    OdpovědětVymazat

Flickr Images