PLNĚNÉ CONCHIGLIONI S PEČENÝM LILKEM

Conchiglioni se mi snad nikdy neomrzí. Pro dnešek jsem si pro vás připravila plněné conchigliony na boloňský způsob. Což je skvělá forma...


Conchiglioni se mi snad nikdy neomrzí. Pro dnešek jsem si pro vás připravila plněné conchigliony na boloňský způsob. Což je skvělá forma těstovin, která potěší ne jednoho muže. Navíc variabilita tohoto pokrmu je natolik rozsáhlá, že se dá použít nejen jako hlavní chod, ale i lehký překrm nebo originální varianta něčeho na zub pro hosty, které jste si večer pozvali na návštěvu. Ne, to opravdu není Apríl! 


Co budete potřebovat:
  • Sáček těstovin Conchiglioni,
  • 150 g hovězího masa,
  • 150 g vepřového masa,
  • 1 větší mrkev,
  • 2 větev kapusty,
  • 1 cibule,
  • 2 lilky,
  • řeřicha,
  • sůl,
  • tymián,
  • oregano,
  • rozmarýn
  • 2 vejce
  • 100 ml mléka.
V masovém strojku si umeleme hovězí a vepřové maso. Směs pořádně promícháme, osolíme a opepříme. Ve vroucí vodě si uvaříme conchiglioni do měkka a než se tak stane, rozpálíme si na pánvi trochu oleje, na kterém posléze osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku. Když cibulka zezlátne přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, nakrájenou kapustu a jako poslední přidáme masovou směs. Smažíme pouze zlehka, vše se nám dopeče v troubě. Směs promícháme a dle chuti posypeme kořením (tymián, oregano a rozmarýn). Připravenou směsí plníme těstoviny, které posléze zakápneme vejcem vyšlehaným s mlékem. Těstoviny vložíme do zapékací mísy vytřené olivovým olejem a pečeme na 160 °C 25 minut. Těstoviny podáváme s lilkem opečeným na olivovém oleji a natrhanými stonky řeřichy.
Doba přípravy 1 hodina s náročností 1/5. Množství vydá pro 3 osoby.


You Might Also Like

0 komentářů

Flickr Images