SNÍDANĚ V ANGLICKÉM STYLU

Na sobotních ránech je úžasné to, že člověk má konečně čas si udělat pořádnou snídani, která ho skvěle nakopne a někoho i zasytí na celý ...



Na sobotních ránech je úžasné to, že člověk má konečně čas si udělat pořádnou snídani, která ho skvěle nakopne a někoho i zasytí na celý den. Vždy když jedeme na dovolenou, hlavní na co se Franta těší není poznání nového kouta světa, ale na to, že mu každé ráno bude někdo chystat chutnou snídani. I když tvrdí, že to tak není, tak tato jeho touha je na první pohled zřetelná, a tak když dnes brzi ráno odjel do práce, měla jsem dostatek času, připravit mu snídani v anglickém stylu. Jak se říká, láska prochází i žaludkem a u Františka to platí dvojnásob!


Co budete potřebovat:
  • 2 vajíčka,
  • 2 žampiony,
  • 4 mini vídeňské párky,
  • 5 hlaviček růžičkové kapusty
  • 6 plátků anglické slaniny,
  • 12 cherry rajčátek,
  • 1 plechovka bílých fazolí v nálevu,
  • balkánský sýr,
  • bazalka,
  • chléb,
  • sůl,
  • cukr.
V osolené vodě si uvařte růžickovou kapustu do měkka a poté ji nakrájejte na půl. Rozpalte si pánev a z prudka na ní ozmahněte rajčata zhruba 5 minut. Poté ztlumte oheň a osmažte slaninu, párky a následně udělejte z vajec volská oka. V troubě vyhřáté na 250 °C ugrilujte žampińy, které jsme předem vydlabali a naplnili balkánským sýrem a na drobno nakrájenou bazalkou. V menším kastrůlku osmahněte fazole s rajčatovým protlakem. Trochu je osolte , ocukrujte a opepřete a nechte vyvyřit nálev.   
Doba přípravy 45 minut s náročností 1/5. Množství vydá na snídani dvou osob.


You Might Also Like

2 komentářů

Flickr Images