SANDTNERKOVSKÁ VÝZVA 24: KOLÁČKY S PARMAZÁNEM

Poslední předkrm s parmezánským sýrem od paní Sandtnerové nás nadchnul natolik, že jsme se rozhodli více ponořit do této oblasti a vyzko...


Poslední předkrm s parmezánským sýrem od paní Sandtnerové nás nadchnul natolik, že jsme se rozhodli více ponořit do této oblasti a vyzkoušeli podobnou obdobu, kterou paní Sandtnerová nabízí pod názvem koláčky s parmazánem. Pokud i vy holdujete parmezánskému sýru, neváhejte tento recept vyzkoušet, protože je ještě lepší, než ten minulý, který jste si mohli s námi uvařit minulý měsíc!


Co budete potřebovat:
  • 250 ml mléka,
  • 65 g másla,
  • sůl,
  • 80 g parmazánu,
  • 140 g mouky,
  • 2 vejce,
  • žloutek na potření.
Recept podle Sandtnerky:
Mléko, máslo, sůl a parmazán necháme přijít k varu. Do vařícího nasypeme mouku a těsto mícháme, až se ani kastrolu, ani vařečky nechytá, a pak je dáme vychladnouti.  Do studeného dobře zamícháme vejce a jeden žloutek. Plech potřeme máslem, z těsta uděláme lžící a kulatým nožem koláčky,  potřeme je žloutkem, posypeme strouhaným parmezánským sýrem a rychle je upečeme v horké troubě. Teplé podáváme.

Tento recept je velmi jednoduchou a rychlou formu předkrmu, který vás na první kousnutí přesvědčí o své chutnosti. Postup jsme dodrželi a došli k požadovanému cíli. Pouze kulatý nůž se lžící jsme vyměnili za ruce a z rukou vypracovali malé kuličky, které jsme pekli v troubě vyhřáté na 190 °C 20 minut.

Poznámka:
  • Během pečení překonejte svou touhu troubu otevřít, jinak vám uteče pára a koláčky se uvnitř zdrcnou. 
Doba přípravy 45 minut s náročností 2/5. Množství vydá pro 4 osoby. 
 

You Might Also Like

0 komentářů

Flickr Images