LÁKAVÝ ROZPEČENÝ CHLÉB

Chleba s máslem k večeři? To je teda nuda! My jsme se těchto nudných večeří zbavili už dávno a je nám hej! Nebuďte tedy bez nápadu a poj...


Chleba s máslem k večeři? To je teda nuda! My jsme se těchto nudných večeří zbavili už dávno a je nám hej! Nebuďte tedy bez nápadu a pojďte si s námi udělat chutný rozpečený chléb, který vás zaručeně okouzlí. Jeho recept koluje na internetu už nějaký ten pátek a my si ho dnes upekli tak trochu po svém. Pojďte do toho s námi!


Co budete potřebovat:
  • Celozrný chléb,
  • 60 g másla,
  • 4 cherry rajčata,
  • 1 červenou cibuli,
  • 1/2 hermelínu,
  • 3 plátky goudy,
  • 4 plátky šunky,
  • 3 lístky bazalky,
  • 1 stroužek česneku.
Chléb si prořezejte až ke spodní kůrce, tak abyste ji neprořízli. Je lepší mít chléb starší, čerstvý se špatně prořezává a mohli by se vám nařezané kostičky odlamovat, což nechceme! Změklé máslo si smíchejte s na drobno nasekanou bazalku a prolisovaným česnekem a chléb jím promažte ve štěrbinách. Poté štěrbiny prošpikujte nakrájenou šunkou, hermelínem, goudou, rajčaty a cibulí. Chléb si dejte na plech vystlaný pečícím papírem a šoupněte ho do trouby vyhřáté na 220 °C. Pečte zhruba 8 minut, dokud se vám suroviny neprogrilují a podávejte ještě teplý.

Doba přípravy je 20 minut s náročností 2/5. Množství vydá pro dva, záleží na velikosti pecenu.


You Might Also Like

3 komentářů

  1. Včera jsem tento recept (pokud se tak tomu dá říkat :) viděla na netu, určitě taky vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat
  2. Proč ne, rád zkouším nové recepty, nová jídla :)

    OdpovědětVymazat
  3. Jojo tuhle lahůdku dělám taky, obzvlášť když se mi fakt nechce nic kuchtit.. a je to super "zobání" k večernímu filmu! :)
    Michelle B

    OdpovědětVymazat

Flickr Images