ČOKOLÁDOVÉ SUFLÉ

Existuje vůbec někdo, kdo by neměl rád čokoládu? Myslím, že takového člověka bychom hledali jen velmi těžko. V naší rodině jsou milovník...


Existuje vůbec někdo, kdo by neměl rád čokoládu? Myslím, že takového člověka bychom hledali jen velmi těžko. V naší rodině jsou milovníky čokolády snad úplně všichni, je ale pravda, že někdo jí propadá více a jiný méňě. Více jí samozřejmě propadá František, který by se v ní snad nejraději vykoupal a jelikož nejí ovoce, většina sladkých receptů se ubírá čokoládovým směrem. I dnes jsme se tímto směrem ubrali a vykouzlili krále čokoládových dezertů, neodolatelnému suflé! 


Co budete potřebovat:
  • 4 vejce (2 celá + 2 žloutky),
  • 100 g čokolády na vaření,
  • 40 g hladké mouky,
  • 40 g cukru krystal,
  • 90 g másla.
Ve vodní lázni rozpustíme máslo s čokoládou a smícháme v hladkou konzistenci. Směs nechte vychladnout a mezitím si vyšlehejte vejce s cukrem v nadýchanou světlou pěnu. Do pěny opatrně vmíchejte vychladlou čokoládovou směs. Na závěr vmíchejte prosátou mouku a vypracujte hladké těsto. Těsto nalijeme do máslem vymaštěné formy vysypané hladou moukou. Suflé vložte do troubu předehřejté na 230 °C na cca 7 minut (dle velikosti formičky). Střed musí zůstat tekutý!
Doba přípravy 30 minut s náročností 2/5. Množství vydá na 6 "dortíků."


You Might Also Like

1 komentářů

Flickr Images