ŠPENÁTOVÝ SALÁT S CIZRNOU

Dnes vám po delší době opět přinášíme tip na skvělý salát a ač to tak na první pohled nevypadá, jedná se o ryze pánskou záležitost, kter...


Dnes vám po delší době opět přinášíme tip na skvělý salát a ač to tak na první pohled nevypadá, jedná se o ryze pánskou záležitost, která zasytí nejednoho chlapáka!

Z kraje týdne mě čekala náročná dvoudenní služební cesta, kterou jsem potřeboval absolvovat co nejrychleji, a tak jsem věděl, že na jídlo nebudu mít čas! Markéta mé úmysly nejíst v minutě odhalila a jako pravá starostlivá manželka, mi s sebou připravila alespoň pořádnou nálož salátu. Abych chvíli vydržel! Salátu bylo tolik, že jsem na něm přežil oba dny a prakticky nic jiného jsem nemusel jíst. Jedl jsem ho v autě, v hotelu, na stavbě,... Jedl jsem ho zkrátka pořád a stejně jako Pepkovi, mi tato strava obohacená o špenát dodala potřebnou sílu! Salát u mě měl vážně úspěch a tak zde má své zasloužené místo. 


Co budete potřebovat:
  • dvě hrsti fresh špenátu,
  • 1/2 plechovky cizrny,
  • 3 ředkvičky,
  • 2 vajíčka,
  • 1 hlavičku květáku,
  • 3 lžíce olivového oleje,
  • 2 lžíce citrónové šťávy,
  • sůl,
  • pepř.
Nejprve si dejte vařit vejce. Poté pořádně properte špenát a ostatní zeleninu. Syrový květák nakrájejte na menší kousky a opečte ho spolu s na plátky nakrájenými ředkvičkami na sucho na pánvi. Zeleninu naservírujte na talíř, přidejte scezenou cizrnu, opečenou zeleninu a nakrájené vejce. Salát polijte zálivkou z olivového oleje, citronové šťávy, soli a pepře a můžete podávat!
Jedná se o rychlé jídlo a tak vám doba přípravy zabere maximálně 15 minut. Náročnost je 1/5 a tato várka vám vydá na jednu chlapskou porci.  


You Might Also Like

1 komentářů

Flickr Images