SANDTNERKOVSKÁ VÝZVA 12: BRAMBOROVÝ GULÁŠ

Bramborový guláš je takové rychlé chalupářské jídlo. Jelikož jsme dopředu věděli, že nebudeme doma před šestou hodinou, nechtěli jsme dn...


Bramborový guláš je takové rychlé chalupářské jídlo. Jelikož jsme dopředu věděli, že nebudeme doma před šestou hodinou, nechtěli jsme dnešní Sandtnerkovskou výzvou strávit celý večer. Navíc i přesto, že se jedná o bezmasý pokrm, je to velmi syté a zároveň i chlapské jídlo, které Frantovi po náročném dni skvěle bodlo. Důležité je i uvědomit si, že 40 dní před Velikonocemi bychom měli z jídelníčku vynechat maso a tak nám tento recept do tohoto půstu skvěle zapadl. 


Co budete potřebovat:
  • 1 kg brambor,
  • 30 g sádla,
  • 40 g cibule,
  • sůl,
  • kmín,
  • koření paprika,
  • lžíce škvarečků (nebo 4 lžíce kysané smetany a 20 g mouky).
Recept podle Sandtnerky:
Oloupané, syrové brambory nakrájíme na tenké plátky. Drobně nakrájenou cibulku usmažíme na sádle, brambory do ní vložíme, přidáme sůl, kmín a papriku. Vše zamícháme, zalijeme asi do poloviny vodou a dusíme dokud brambory nezměnknou. Je-li třeba, podlijeme brambory, aby nevysmahli. Též můžeme do brambor přidat několik škvarků nebo zalíti kyselou smetanou s umíchanou moukou a ještě povařit.

Při vaření bramborového guláše jsme postupovali stejně jako paní Sandtnerová. Pouze na konci jsme zvolili místo škvarků variantu se smetanou, která guláš příjemně zjemní.

Doba přípravy zabere 1 hodinu s náročností 1/5. Várka vydá na 4 porce. 

You Might Also Like

0 komentářů

Flickr Images