SANDTNERKOVSKÁ VÝZKA 9: SMAŽENÉ KARBANÁTKY

Už je to skoro měsíc, co u nás byli rodiče naposled a tak opět přišel čas je pozvat. Jelikož nás jako každou neděli čekala Sandtnerko...


Už je to skoro měsíc, co u nás byli rodiče naposled a tak opět přišel čas je pozvat. Jelikož nás jako každou neděli čekala Sandtnerkovská výzva, raději jsme se nechtěli pouštět do ničeho náročného a tak jsme vsadili na jistotu, na karbanátky. Nechtěli jsme si totiž uříznout ostudu jako minule a jelikož karbanátky všichni dobře známe a všichni jsme je dělali snad stokrát, nemuseli jsme se obávat debaklu. Karbanátky podle paní Sandtnerové jsou trochu jinak položené, než jak jsme byli doposud zvyklí a proto u nás na blogu mají zaslouženě své místo!


Co budeme potřebovat:
  • 250 g hovězího masa,
  • 200 g vepřového masa,
  • 100 g telecího masa, 
  • 50 g máčené housky,
  • 30 g cibule,
  • 40 g slaniny,
  • 3 vejce (z toho 2 do sekané a jedno na potření),
  • 4 zrnka pepře,
  • majoránka,
  • 1/2 citrónu,
  • sůl,
  • pepř,
  • 10 g sádla,
  • strouhanka,
  • bílek na potření.
Recept podle Sandtnerky:
Připravíme si směs na sekanou pečeni. (Recept na sekanou pečeni: Hovězí, vepřové a telecí maso odblaníme, nakrájíme na kousky a dvakrát na masovém strojku umeleme. Přidáme vodou namočenou housku, na sádle osmaženou, drobně nakrájenou cibulku, sůl, mletý pepř, trochu majoránky, citrónové kůry i šťávy, vejce a na kostičky nakrájenou slaninu. Směs dobře promícháme a podle potřeby zahustíme strouhankou.) Směs rozdělíme na stejně velké části, každou zakulatíme a uděláme z ní centimetr a půl vysoké válečky, potřeme je rozmíchaným vajíčkem, obalíme strouhankou a nožem ozdobíme. Smažíme je v rozpáleném sádle z obou stran, celkem asi čtvrt hodiny. 

Recept byl opravdu jednoduchý a tak během našeho vaření nedošlo k žádnému zádrhelu. Do karbanátků jsme doposud nebyli zvyklí přidávat slaninu a tato inovace nás zaujala. Slanina dodá karbanátkům na šťavnatosti a to nám zaručilo chválu od rodičů. Určitě doporučujeme tento recept vyzkoušet, protože jakomile ho ochutnáte, už nebudete karbanátky dělat jinak.

Celková doba přípravy 1 hodina 15 minut s náročností 1/5. Porce pro 4 osoby. 


You Might Also Like

1 komentářů

Flickr Images