KOŘENOVÝ ZELENINOVÝ KRÉM

Konečně přišel čas na to, představit vám jednou recept, který je od začátku do konce ryze náš. Jedná se o polévku, kterou dělám již léta...


Konečně přišel čas na to, představit vám jednou recept, který je od začátku do konce ryze náš. Jedná se o polévku, kterou dělám již léta a za ty roky je vypiplaná do nejmenšího detailu. Tato skutečnost ji zajišťuje úspěch u většiny strávníků a tak doufám, že i vy ji zařadíte mezi své oblíbence. Kdo neochutná, nepochopí! Navíc pokud ji ozdobíte toustem s kočičkou, určitě doma sklidíte úspěch jako já. Stejně jako u většiny mužů i ve Františkovi dřímá kousek dítěte a tak když udělám cokoliv s Mňakou, rázem spase i to co nejí, jako například syrové vejce.


Co budete potřebovat:
  • 2,5 litru vody,
  • 100 ml smetany na šlehání,
  • 1 velká mrkev,
  • 150 g celeru,
  • 50 g kořenu petržele,
  • kostka lučiny,
  • sůl,
  • pepř. 
Do osolené vody dáme na menší kousky nakrájenou ostrouhanou mrkev, kořen petržele a očištěný nakrájený celer. Zeleninu vaříme až do té doby než nám zcela změkne. Poté přidáme lučinu a polévku tyčovým mixérem rozmixujeme do hladka. Do polévky přilijeme smetanu a důkladně rozmícháme. Pokud je polévka příliš hustá, zředíme jí trochou vodu. Na závěr polévku dochutíme solí a můžeme servírovat. Podávejte ji ještě horkou. Dle chuti můžete dozdobit petrželí a opečeným toustem, se mírně sirovým vejcem.  


You Might Also Like

8 komentářů

  1. Polévka je určitě mňamka. Jen bych raději zkusila syrové vejce ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. Krásný název blogu - Neplecha na plechu- děkuji vám za vaši milou návštěvu, věřím, že moje návštěva u vás nebude poslední. Ráda, ač neplechami na plechu pokročilá se přiučím novým kouskům a chuťové buňky malinko polehtám něčím novým.
    Hezký večer Iva

    OdpovědětVymazat
  3. Ježis to je rozkošný :) Mňam, hned bych si ji dala :) Vypadá to úžasně, jsi šikulka :)

    Ili Libertad

    OdpovědětVymazat
  4. Jůů to vypadá skvěle, já se to snažila udělat ve tvaru srdíčka, ale hold jsem asi nešikovná :D

    OdpovědětVymazat
  5. Já teda nevím, co jsem udělala špatně, ale ta polévká mi přijde hodně řídká. Na krémovou polévku mi tam nesedí tak moc vody - 2,5 l.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je možné, že jste zeleninu vařila krátkou dobu a voda se tak nestihla dostatečně vyvařit.

      Vymazat

Flickr Images