RIGATONI SE ŽAMPIÓNY A BAZALKOVÝM PESTEM

Jestli mi nějaká kuchyně přirostla k srdci, tak je to jednoznačně ta italská. Proč jen nežiji v Itálii!? Né snad, že bych nebyla patriot...


Jestli mi nějaká kuchyně přirostla k srdci, tak je to jednoznačně ta italská. Proč jen nežiji v Itálii!? Né snad, že bych nebyla patriot naší země, ale italská kuchyně mi narozdíl od té naší přijde jednoduchá na přípravu, chutná a nemám po ní pocit, že bych ji měla jít hned vyběhat. Mnoho lidí si pod pojmem italská kuchyně hned představí pizzu, u mě je to ale jinak. Za mě je italská kuchyně jednoznačně těstoviny a právě o nich bude dnešní recept!



Co budeme potřebovat?

  • Rigatoni nebo jiné těstoviny které máte rádi (1balení),
  • 20 malých žampionů,
  • Hrst vlašských ořechů,
  • Parmazán,
  • Lžíce mascarpone,
  • Větší hrst čerstvých listů bazalky,
  • Menší hrst petržele,
  • Olivový olej,
  • Sůl.
Pokud máte všechny ingredience připraveny, můžeme spolu přistoupit k první obědové nepleše! Dnes budeme potřebovat hodně nádobí!

Jako první si dejte vařit těstoviny. Než se nám uvaří, opražíme si na suché pánvi vlašáky. Připravte si druhou pánev a rozehřeje na ní máslo. Nakrájejte žampionky na plátky a až se nám máslo rozehřeje šoupněte je k němu. Smažíme dozlatova. Vytáhněte tyčový mixér a ve vysoké misce rozmixujte čerstvé bylinky, mascarpone, nastrouhaný parmazán, opražené ořechy, olivový olej a sůl.

A jdeme do finále. Teď už jen sceďte těstoviny, zamíchejte do nich připravenou bylinkovou směs a žampiony i se šťávou z pánve. No a hurá na to. Dobrou chuť!



You Might Also Like

3 komentářů

  1. Páni, taková jídla miluju, tak to jsem tu dobře!
    Díky za návštěvu u mě, sem se budu ráda vracet, Klárka.

    OdpovědětVymazat
  2. Jůůů, to bych si hned dala.
    Krásný víkend Jarka

    OdpovědětVymazat

Flickr Images