PAPRIKOVÁ TAPENÁDA

Zdravím tě u své první neplechy a dnes to bude i tak trochu na plechu. Určitě to znáš. Přijdeš večer hladovej z práce, doma nikdo, otev...


Zdravím tě u své první neplechy a dnes to bude i tak trochu na plechu. Určitě to znáš. Přijdeš večer hladovej z práce, doma nikdo, otevřeš lednici a tam se krčí jen pár paprik. Koukneš do košíku na pečivo a ani ten tě moc neuspokojil, zbylo tam jen pár posledních bagetek. Nakoupit jsi samozřejmě už nic nestihl, takže ti nezbývá nic jiného, než se popasovat s tím co si doma našel. 

Jestli to máš jako já a přijel jsi tak pozdě, že už i obchody mají zavřeno, určitě nemáš náladu trávit vařením víc než malé množství času. Tahle neplecha ti zabere zhruba patnáct minut a za sebe můžu říci, že svůj účel splnila na jedničku. Je to chutná a sytá večeře!


Co budeme potřebovat:
  • 2 červené kapie
  • 1 žlutá paprika
  • pár špenátových listů
  • 3 bagetky
  • olivový olej
  • balzamico
  • sůl
  • pepř
  • chilli
  • bazalku
Postup je až neuvěřitelně jednoduchý. I já jsem se s tím popasoval. Předehřej troubu na 250°C. Na plech dej omyté papriky a vlož je do trouby. V troubě je peč 8 minut. Poté vyndej papriky a vlož je do mísy, kterou přetáhni fresh folií, aby se papriky pořádně zapařily a slupka šla dobře sloupnout. Mezitím co se budou papriky pařit, jak nikdy, dej si rozehřát pánev a na ní si zlehka opeč rozpůlené bagetky. Ještě než budou papriky u konce své pařby, připrav si v misce dresing ze soli, pepře, čili (kdo jak stačí), bazalky, olivového oleje a balzamica. Zpařené papriky oloupej a na jemno nakrájej. Vlož je do misky s dresingem a promíchej. Tím se celé vaření blíží do finále. Zbývá už jen tapenádu nandat na bagetky a dozdobit listovým špenátem.


You Might Also Like

0 komentářů

Flickr Images