HARD ROCK CAFE BUDAPEŠŤ

Budapešť je od Liberce vzdálená co bys kamenem dohodil a tak jsme si s dobou přesunu do toho hlavního města nedělali příliš velké staros...


Budapešť je od Liberce vzdálená co bys kamenem dohodil a tak jsme si s dobou přesunu do toho hlavního města nedělali příliš velké starosti. Hotel jsme měli booklý již před pár dny a sbaleno bylo v cuku letu, takže jsme náš středeční odjezd naplánovali až na devátou hodinu ranní. Jak už to tak bývá, náš plán vybouchl ve chvíli, kdy jsme se probudili o hodinu déle a z bytu jsme se tak vyhrabali až v jedenáct. Rychle jsme ubytovali kočku u rodičů a kolem poledne se konečně vydali vstříc novým zážitkům. V tu chvíli už bylo naprosto jasné, že nás Budapešť přivítá již pod rouškou noci. 
Cesta trvala nekonečných 7 hodin, z toho hodinu jsme se snažili dostat k hotelu. I když jsme naprosto přesně věděli, kde se náš hotel nachází, za boha jsme nemohli dorazit do místa určení. Ano, navigace nás sice táhla stále vlevo, ale Franta prostě neměl koule na to přejet tu tlustou dvojitou plnou čáru v hustém budapešťském provozu. Díky naší bázni jsme si zajeli zhruba 20 kilásků, kdy jsme dojeli až na kruhový objezd a jak je zřejmé, náš problém tím byl rázem vyřešen. Vyčerpaní, zpocení a hladový jsme se konečně vymanili z nástrah velkoměstě a po chvíli přivítal krásný hotel Arcadia. To, že jsme k němu přijeli přes pěší zónu, už nám starosti nedělalo, ale místní to viděli zřejmě prvně. Počáteční obavy, že budeme mít auto na špalkách, ještě než z něho vystoupíme, byly liché. Naše auto bylo pod průměrem aut z hotelového parkoviště, a tak jsme nemuseli mít obavy. Rychle jsme se ubytovali a s hladem v patách, jsme se vydali do města. V rámci časových úspor jsme šli na jistotu. Jako v každém velkém městě jsme zvolili tradiční večeři v Hard rock cafe.


Hard rock cafe Budapešť nás příjemně překvapilo svým interiérem, který byl jedním z nejhezčích, který jsme doposud navštívili. Volba menu byla poměrně jasná. Při této příležitosti si vždy jeden z nás dává Local legendary burger. Pro dnešek byla řada na Františkovi. Základem místního legendary burgeru je jako již tradičně kvalitní porce luxusního mletého masa, zde doplněného o červené zelí alá knedlo vepřo zelo, nějakou tu zeleninu a něco neidentifikovatelného pod horní bulkou. Dle Franty se jednalo nejspíš o husí paštiku. Kombinace to byla famózní a tento local řadíme stejně jako interiér mezi jeden z nejlepších z doposud navštívených a ochutnaných Hardrocků. Já jsem na burger neměla ani pomyšlení a tak jsem vsadila na bruschettu, která mě snad nikdy nezklame a nezklamala ani tady. Jediné, co mě překvapilo, bylo podstata, že se jednalo o starter, který ve mě vzhledem k množství i sytosti evokoval spíše vydatný hlavní chod. Po pár soustech jsem již věděla, že to zase nedám a opět to bude muset s velkým potěšením dojídat nenasytný Franta. 


You Might Also Like

3 komentářů

  1. Asi jsem největší barbar! Nikdy jsem nebyla v Hard rocku :D musím na cestách napravit, protože to jídlo vypadá božsky!

    Diary of M

    OdpovědětVymazat
  2. Som ako Markéta, tiež som tam ešte nebola!

    OdpovědětVymazat
  3. ZBOŽŇUJI Hard Rock! <3

    http://eternitymoments0.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat

Flickr Images